Als je een woning hebt, is het belangrijk dat je deze woning verzekeren gaat. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want waar moet je precies op letten bij het afsluiten van een woonverzekering? Een verzekering werkt het beste als je deze goed weet af te stemmen op jouw woonsituatie. Wij laten je daarom graag zien hoe je een passende woonverzekering samenstelt. Op die manier heb je een polis waarmee je je geen zorgen hoeft te maken over je dekking en dat terwijl je er toch een scherpe maandpremie voor betaalt. Een verzekering is er tenslotte om je geld te besparen. 

Stap 1: kies je verzekeraar

Als je een goede verzekering wilt, is het aan te raden om met een gerenommeerde verzekeraar in zee te gaan. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken op de site van Univé. Deze verzekeraar heeft een lange en goede staat van dienst en bovendien kun je hier heel veel verschillende verzekeringen afsluiten. Is dat van belang? Jazeker! Als je namelijk meerdere polissen bij een partij afsluit, kun je vaak profiteren van pakketkorting. Omdat er ook verplichte verzekeringen zijn is de kans daarom groot dat je een forse korting kunt pakken. De korting wordt automatisch doorberekend zodat je gelijk te zien krijgt hoeveel je moet betalen. Kijk ook altijd even naar reviews van andere klanten. Deze geven vaak een heel goed beeld van de service die een verzekeraar biedt. Zo zie je gelijk of je met een partij in zee moet gaan of dat je beter nog even verder naar een andere kandidaat kunt zoeken. 

Stap 2: Sluit een inboedelverzekering af

Een woonverzekering bestaat altijd uit een inboedelverzekering. Het maakt niet uit of je huurt, koopt of kraakt, een inboedelverzekering heb je altijd nodig. Deze verzekering dekt namelijk de schade die ontstaan is aan je spullen. Dat kan op heel veel manieren ontstaan zijn, maar het belangrijkste is dat je de schade snel kunt herstellen. Denk niet dat je spullen niets waard zijn, want het gaat erom of je in staat bent om je spullen ineens te moeten vervangen, ook wanneer ze allemaal kapot zijn gegaan. Dit kan flink in de kosten lopen en dan is een inboedelverzekering heel belangrijk om achter de hand te hebben. Daarnaast biedt een inboedelverzekering ook dekking tegen cybercrime. Mochten dieven je computer ooit digitaal plunderen, dan staat je verzekeraar voor je klaar om de schade te dekken. 

Stap 3: bepaal of je een opstalverzekering moet toevoegen 

De laatste stap die je moet zetten om tot een goede woonverzekering te komen, is kijken of je een opstalverzekering nodig hebt. Die heb je nodig wanneer je een huis gekocht hebt. De opstalverzekering dekt namelijk de kosten die je moet maken om schade aan je pand zelf te herstellen. Juist deze kunnen heel snel oplopen waardoor het dus belangrijk is om een opstalverzekering aan je woonverzekering toe te voegen. Kijk even op de site van Univé voor alle details en sluit je polis dan vandaag nog af. Reken maar dat dat gemoedsrust geeft.