Rijplaten zijn een belangrijk onderdeel van veel bouwplaatsen. Ze worden gebruikt om sleuven te bedekken, voetgangers en bestuurders te beschermen tegen gevaarlijke gebieden, en nog veel meer. Maar wist u dat kunststof rijplaten heel wat voordelen bieden in vergelijking met de traditionele stalen rijplaten? Laten we eens kijken waarom kunststof rijplaten de betere keuze zijn voor uw volgende project. 

Duurzaamheid en sterkte 

Kunststof rijplaten zijn verrassend sterk en duurzaam en kunnen tot 40 ton gewicht dragen. Dat komt omdat ze gemaakt zijn van polyethyleen met hoge dichtheid of HDPE, dat bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid in openlucht omstandigheden. Bovendien kunnen kunststof rijplaten licht buigen wanneer voertuigen overheen rijden, wat de impact op de structuur vermindert en ervoor zorgt dat ze langer meegaan dan starre stalen platen. 

Lichtgewicht ontwerp 

In tegenstelling tot stalen rijplaten zijn kunststof rijplaten licht van gewicht en gemakkelijk te vervoeren van de ene locatie naar de andere. Dit maakt ze ideaal voor kleinere bouwploegen die hun veiligheidsuitrusting snel en gemakkelijk tussen verschillende bouwplaatsen moeten verplaatsen. Bovendien kunnen kunststof rijplaten door twee personen worden opgetild zonder dat er speciale apparatuur of extra mankracht nodig is. Dit helpt de arbeidskosten te drukken die gepaard gaan met het verplaatsen van zware stalen platen op de bouwplaats.  

Kostenefficiënt 

Kunststof rijplaten zijn niet alleen licht en gemakkelijk te vervoeren, ze zijn ook kostenbesparend in vergelijking met traditionele stalen rijplaten. Stalen platen vereisen meer arbeidskosten door hun gewicht en grootte, terwijl kunststof platen niet zoveel moeite of mankracht vereisen om ze op de bouwplaats te verplaatsen. Bovendien zijn ze vaak minder duur dan stalen platen door hun lichtgewicht ontwerp en de lagere productiekosten van HDPE-materialen in plaats van metalen.  

Conclusie: 

Wanneer het tijd voor uw volgende bouwproject komt, overweeg het gebruik van plastic rijplaten voor verhoogde veiligheid op de plaats evenals kostenbesparingen in vergelijking met traditionele staalopties. Kunststof rijplaten zijn duurzaam en sterk genoeg om zware ladingen aan te kunnen, terwijl ze licht genoeg blijven voor bemanningen van alle groottes om gemakkelijk ter plaatse te werken. Plus, komen zij in een verscheidenheid van grootte zodat kunt u één vinden die volkomen uw behoeften past! Met zoveel voordelen die de kunststof rijplaten technologie biedt, is er geen reden om vandaag niet over te schakelen!

 

Bron: https://www.induplates.be/