In Nederland is het iedere maand toch weer afwachten wat de maanden met zich meebrengen qua weersomstandigheden. Door deze afwisselingen hebben sommige mensen niet de zekerheid om te investeren in airconditioning. De dagen dat het warm is in Nederland en dan ook nodig om het huis te verkoelen, zijn soms op één hand te tellen. Toch kan het zeker je investering waard zijn, omdat een airco meer te bieden heeft dan alleen het verkoelen van je woning. 

 

Soorten airco’s

Een gemakkelijke manier om je huis te verkoelen, is door het aanschaffen van een waaier. Veel mensen gebruiken dit tijdens de zomermaanden in hun woning om te worden voorzien van verkoeling. Er zijn namelijk gewoon airco’s die verplaatsbaar zijn en die je dus gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Daarnaast bestaan er ook airco’s en split airco’s die permanent in je woning kunnen worden geplaatst. Deze zitten dan ook vast en kunnen dus niet worden verplaatst. Een aanbieder van airco’s is AircoGarant en zij beschikken over een groot assortiment aan split airco’s. De capaciteit waarin split airco’s worden geleverd is afhankelijk van de ruimte die gekoeld moet worden. Daarnaast kun je ook split airco’s krijgen die je kunt bedienen doormiddel van Wi-Fi. Van verschillende gewaardeerde merken kun je airco’s vinden bij AircoGarant. Je wordt hierdoor verzekerd van kwaliteit, een lange levensduur, goede ondersteuning en airco’s die prettig zijn in gebruik. 

 

Split airco’s

Om een beter beeld te krijgen van een split airco, is het fijn om te begrijpen hoe deze precies werkt. Een split airco bestaat over het algemeen uit twee units: één voor binnen en één voor buiten. De binnenunit zorgt ervoor dat de warme lucht uit de ruimte wordt gehaald. Doormiddel van een compressor wordt deze warme lucht naar de buitenunit gebracht. Deze is voorzien van een condensator die de lucht afkoelt. Vervolgens wordt de koele lucht teruggestuurd naar de binnenunit, wat de joude lucht de ruimte in blaast. Hieruit blijkt dus dat een split airco geschikt is voor het verkoelen van de ruimte, maar ook kan een split airco verwarmen

 

Airco die verwarmt

Zoals hierboven al naar voren is gekomen, kan een airco dus het proces van lucht verkoelen ook omdraaien om de lucht juist te verwarmen. Als je een moderne airco aanschaft, kun je er bijna van verzekerd zijn dat je beschikt over een airco die ook verwarmt. Bij dit soort airco’s wordt er aangeraden om een multi-split airco aan te schaffen. Een airco die verwarmt kan namelijk ook worden ingezet om naast de centrale verwarming te worden gebruikt, of om deze op sommige momenten zelfs te vervangen. Bij een multi-split airco heb je de mogelijkheid om meerdere binnenunits te koppelen aan één enkele buitenunit. Zo kun je gemakkelijk meerdere ruimtes in je woning voorzien van warmte en dat is dan zeker de investering waard.