Een garage is een plek met veel mogelijkheden, maar wordt vaak niet optimaal gebruikt. Meestal is het een soort opbergplek voor alle rommeltjes en spullen die de vuilnisbak nog niet hebben bereikt. Wil jij je garage praktisch inrichten? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk 3 tips om dat eenvoudig te kunnen doen. 

Bepaal wat je met de garage wilt

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen mancave, maar dacht je dat er geen ruimte in huis was? Of wil je je eigen werkplek creëren? Dan is de garage daar de ideale plaats voor, misschien zelfs wel voor een combinatie van beide. Zorg daarom dat je van tevoren bepaalt waarvoor je de garage wilt gebruiken en bekijk ook realistisch de mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een werkbank, maar past dit niet? Dan kun je ook kiezen voor een alternatief, bijvoorbeeld in de vorm van keukenblokken zonder spoelbak en apparatuur. Hier heb je voldoende werkruimte op en kun je ook nog eens al je spullen netjes in opbergen. 

Kies voor een praktische indeling

Wanneer je hebt bepaald welke functie je aan je garage wilt geven, is het tijd om een ontwerp te maken. Dit hoeft echt geen hoogstaand ontwerp te zijn, maar het is wel belangrijk dat het ontwerp op schaal wordt gemaakt. Zo weet je precies wat er wel en niet past en kun je zien wat de beste plek is voor ieder onderdeel. Zorg dat je je garage niet te vol maakt, maar hou juist nog plek over voor eventuele latere spullen. Denk bijvoorbeeld ook aan je fietsen als je deze normaal in de garage zet. Denk ook aan voldoende opbergruimte. Zo heb je genoeg plek om al je spullen netjes op te bergen. Hierdoor lijkt je garage al een stuk netter wanneer je er binnenkomt. Wil je een mancave, maar moet je ook je fietsen kwijt in het ontwerp? Denk dan eens aan het zetten van een tussenwand. Hierdoor heb je voor beide plek, maar staan de fietsen niet middenin je mancave. 

Ruim de hele garage eerst op

Als de indeling is bepaalt, dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Het is erg belangrijk om eerst te beginnen met het opruimen van de garage. Ga alles bij na en bepaal voor jezelf of je dit echt wilt bewaren of dat het eigenlijk ook weggegooid kan worden. Wanneer je alles netjes hebt opgeruimd en alle spullen die je wilt bewaren apart hebt gezet, kun je aan de slag met de nieuwe indeling.