We weten allemaal dat kantoren veel energie vragen om te werken, vooral tijdens de hete zomermaanden. Tenzij je het geluk hebt een kantoor te hebben met airconditioning en koeling, kan werken in een kantoor tijdens de zomer uiterst oncomfortabel zijn. Dit is de reden waarom bijna elk bedrijf een energie-efficiënt kantoor laat bouwen door Bouwbedrijf Beilen. Door jouw energieverbruik te verminderen, verlaag je niet alleen de onderhoudskosten, maar maak je  jouw werknemers ook gelukkiger en productiever. In dit artikel bespreken we 5 voordelen van investeren in energie-efficiënte kantoorgebouwen.

Lagere operationele kosten

De operationele kosten van het gebouw zijn de kosten die grotendeels onafhankelijk zijn van het type gebouw dat je hebt. De operationele kosten van een hoog kantoorgebouw zullen heel anders zijn dan die van een distributiecentrum. Er zijn echter een aantal operationele kosten die meer gemeenschappelijk zijn voor alle bedrijven. De twee belangrijkste operationele kosten die bedrijven proberen te beperken, zijn de onderhouds- en de energiekosten. Onderhoudskosten kunnen snel oplopen, terwijl energiekosten een doorlopende kostenpost zijn. Energiekosten omvatten de kosten van de energierekening, de kosten voor de stroomvoorziening van al het apparatuur en de kosten voor de stroomvoorziening van het HVAC-systeem. Met energie-efficiëntie zul je waarschijnlijk een verlaging zien van de energierekening, waardoor de totale energiekosten zullen dalen. Bovendien zul je een vermindering zien in de onderhoudskosten, aangezien energie-efficiënte apparatuur minder onderhoud nodig zal hebben.

Milieuvriendelijk

Het meest voor de hand liggende voordeel van energie-efficiënte kantoorgebouwen is dat het milieuvriendelijk is. Wanneer je investeert in energie-efficiënte apparatuur, verminder je je koolstofvoetafdruk ten gunste van het milieu. Als jouw bedrijf investeert in hernieuwbare energie, is de kans groot dat je die betrekt van wind- of zonneboerderijen. Je creëert dus geen extra vervuiling om mee om te gaan. Bovendien, als je jouw gebouw aanpast, vervang je waarschijnlijk jouw HVAC-systeem. Hierdoor kun je airconditioners met een lage uitstoot kopen die de lucht niet vervuilen terwijl ze in werking zijn. Ook kan je kiezen voor zonnepanelen van veranderstroom.nl

Verbetert productiviteit en comfort 

Een ander voordeel van energie-efficiënte kantoorgebouwen is dat jouw werknemers productiever en comfortabeler kunnen werken. Als je het gebouw aanpast, installeer je nieuwe HVAC-systemen. Deze nieuwe systemen zullen energie-efficiënt zijn en zullen jouw werknemers in staat stellen comfortabel te werken. Als je echter in nieuwe apparatuur investeert, wil je er zeker van zijn dat je in energie-efficiënte HVAC-systemen investeert. Dit zal de werknemers in staat stellen comfortabeler te werken. Het zal ook de hoeveelheid geluidsoverlast verminderen, waardoor het kantoor een aangenamere omgeving wordt om in te werken.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid van het gebouw

Een ander voordeel van energie-efficiënte kantoorgebouwen is dat ze duurzamer en betrouwbaarder zijn. Als je het gebouw aanpast, voeg je waarschijnlijk isolatie toe aan de muren en het dak. Dit verhoogt de duurzaamheid van het gebouw en maakt het beter bestand tegen extreme temperaturen. Bovendien zul je waarschijnlijk isolatie aanbrengen in de muren en vloer. Deze isolatie zal de binnentemperatuur het hele jaar door constant houden, zelfs bij extreme temperaturen. Als je in nieuwe apparatuur investeert, wil je er waarschijnlijk zeker van zijn dat deze energiezuinig is. Je moet dan op zoek gaan naar apparatuur met UL-classificatie. De UL-rating garandeert dat de apparatuur energie-efficiënt en duurzaam is.

Verbeterde doorverkoopwaarde van het gebouw

Tot slot is een voordeel van energiezuinige kantoorgebouwen dat het de doorverkoopwaarde van het onroerend goed verhoogt. Door het gebouw energie-efficiënt te maken, zal het veel aantrekkelijker worden voor toekomstige kopers. Dit is vooral waar als je een pand heeft met een hoge bezettingsgraad. Door te investeren in energiezuinige kantoorgebouwen zul je veel voordelen zien. Het zal de operationele kosten verlagen, de productiviteit en het comfort van de werknemers verbeteren, het gebouw duurzamer maken en de doorverkoopwaarde van het pand verhogen.