Moet er een bedrijf ontruimd worden. Een bedrijfsontruiming vindt vaak plaats na een faillissement, een fusie of bij verhuizing naar een ander pand. Twijfel je over zelf ontruimen of uitbesteden? In dit artikel wegen we de voor- en nadelen af van het zelf doen of de ontruiming uitbesteden aan een vakman.

Bespaar jezelf kostbare tijd en energie

Het ontruimen van een bedrijf kost over het algemeen veel meer tijd als het leeghalen van een woning. Naast dat de oppervlakte van een bedrijf vaak groter is, heb je ook te maken met zware apparatuur dat op een goede manier afgevoerd dient te worden. Een ontruimingsbedrijf weet goed met zware machines om te gaan zodat er geen schade wordt opgelopen.

Daarnaast moet er naast de ontruiming zelf vaak nog veel meer worden geregeld bij een bedrijfsontruiming. Denk aan al het papierwerk om de verhuizing of het faillissement heen. Wanneer je de ontruiming uitbesteedt kun je zelf je aandacht bij belangrijke zaken houden! Wil je meer informatie over een ontruimer voor je bedrijf? Vind makkelijk een ontruimer in Gelderland.

Haastige spoed is zelden goed

Een bedrijfsontruiming moet vaak met enige spoed gebeuren. Moet het pand gedwongen worden verlaten of wil je voorkomen dat je een extra maand huur moet betalen, dan is het slim om de ontruiming zo snel mogelijk te laten gebeuren. Doordat een spoedontruiming onverwacht komt moet je maar net mensen tot beschikking hebben. Ook hier is een ontruimingsbedrijf in gespecialiseerd!

Hou bij een spoedontruiming wel rekening met een toeslag. Je betaalt vaak meer dan wanneer je een standaard bedrijfsontruiming laat uitvoeren.

Waar moet de inboedel heen?
Een bedrijfsruimte staat vol met spullen van waarde. De inboedel moet naast zorgvuldigheid ook naar de goede plek worden gebracht. Een ontruimingsbedrijf is ideaal om hierbij te helpen. Naast dat ze spullen naar een opslag kunnen brengen of naar een nieuw pand, bieden ze ook vaak de optie om inboedel op te kopen. Op deze manier hou je de kosten van de ontruiming ook lager!