Ben je van plan je ramen in huis te laten vervangen door een glaszetter? Dan is het fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten. In deze blog lees je alles over het tarief van de glaszetter en vind je handige bespaartips om te besparen op de kosten.

Uurtarief glaszetter

Gemiddeld is het uurtarief van een glaszetter uit Gelderland €50,-.

Dit tarief is nog zonder beglazing. De totaalprijs van het vervangen van de ramen hangt niet alleen af van het tarief van de glaszetter, maar ook van het soort beglazing en het aantal vierkante meters.

Op dit moment is HR++ glas de meest populaire glassoort. HR++ glas kost gemiddeld €140,- per m². Voor een tussenwoning met 20 m² ramen ben je dus gemiddeld tussen de €2.500,- en €2.800,- kwijt. Woon je in een 2-onder-1-kap woning? Dan heb je waarschijnlijk ongeveer 35 m² glas nodig. Houd dan rekening met gemiddelde kosten tussen de €4.400,- en €4.900,-.

Woningtype Ramen in m² Prijzen bij plaatsen HR++ glas*
Appartement 15 m² €1.800,- tot €2.200,-
Tussenwoning 20 m² €2.500,- tot €2.800,-
Hoekwoning 30 m² €3.500,- tot €4.000,-
2 onder 1 kap 35 m² €4.400,- tot €4.900,-
Vrijstaande woning 50 m² €6.500,- tot €7.000,-

 

Bespaartips

Het inschakelen van een glaszetter voor het vervangen van de ramen is helaas niet goedkoop. Wel bespaar je jaarlijks een flink bedrag op de energierekening, omdat je woning beter is geïsoleerd. Op deze manier verdient de investering zichzelf weer terug. Toch zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

We geven je daarom de onderstaande bespaartips:

  • Help zelf mee: door zelf mee te helpen, bespaar je flink op de arbeidskosten. Zorg ervoor dat de ruimte waarin de glaszetters aan de slag gaan, vrij is van meubels en andere spullen.
  • Kies een glashandel uit de buurt: iedere glaszetter rekent voorrijkosten. Door een bedrijf bij jou uit de buurt te kiezen, hou je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
  • Maak goede afspraken: laat vooraf een offerte opmaken en zorg ervoor dat prijsafspraken zwart op wit staan. Zo kom je niet voor onverwachte verassingen te staan.
  • Vraag subsidie aan: wanneer je investeert in nieuwe glazen, kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zorg ervoor dat je dit vooraf goed uitzoekt.