Het is niet verstandig om een daklekkage te lang laten zitten. Een verwaarloosde lekkage zorgt namelijk voor grote problemen in je huis, zowel financieel als praktisch gezien. Het ziet er namelijk niet bepaald prettig uit. Op deze pagina lees je meer informatie over hoe daklekkages voorkomen kunnen worden en wat er gedaan kan worden om een lekkage op te sporen.

Het voorkomen van de lekkages

Door een lekkage te voorkomen hoef je je ook geen zorgen te maken over de gevolgen die het meebrengt. Er zijn een aantal taken die je uit kunt voeren om de lekkages te helpen voorkomen.

Taken die helpen met het voorkomen van lekkages:

  1. Het schoonmaken van je dakgoten is een eerste stap. Denk hierbij aan het verwijderen van ontstoppingen.
  2. Vervuiling op het dak kan ervoor zorgen dat er na een lange tijd zwakke plekken gaan ontstaan. Door dit in de gaten te houden en het vuil te verwijderen voorkom je dat deze zwakke plekken gaan ontstaan.
  3. Met een dakinspectie zorg je ervoor dat er zwakke plekken die al bestaan gevonden worden op je dak. Het wordt aangeraden om hiervoor een dakdekker in te huren zodat dit zorgvuldig plaatsvindt.

Een lek op je dak vinden

Als er toch lekken aanwezig zijn moet je ze eerst zien te vinden. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Het kan voorkomen dat je ze niet zelf kan vinden en daarom gebruik moet maken van speciaal apparatuur. Er zijn twee opsporingsmiddelen voor het vinden van lekken:

  1. Ultrasone lekdetectie: met een ultrasone lekdetectie kan je geluiden opsporen die vanuit de lek komen. Dit apparaat kan meer geluid opvangen dan dat het menselijk oor kan.
  2. Infrarood thermografie: de infrarood camera kan worden ingezet om temperatuurverschillen te controleren. Deze camera geeft de ene temperatuur een andere kleur dan de andere. Doordat er veel temperaturen door elkaar heen vloeien bij een lekkage kan de camera dit gemakkelijk oppikken.

Vind op Dakdekkers Gids een dakdekker uit Gelderland.