Het is geen geheim dat bouwplaatsen vaak het doelwit zijn van dieven die erop uit zijn dure apparatuur en materialen te stelen. Maar met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kun je het hen veel moeilijker maken om te slagen. Hier zijn drie tips om je bouwplaats veilig en beveiligd te houden.

Berg apparatuur en materialen veilig op

Bij het beveiligen van je bouwplaats is het belangrijk dat al je materieel en materialen veilig worden opgeslagen. Dit betekent dat je veilige opslagcontainers moet gebruiken die kunnen worden afgesloten wanneer ze niet worden gebruikt. Zorg er ook voor dat alle werknemers op de hoogte zijn van het veilig opbergen van alle materie, zodat er niets wordt vergeten.

Installeer beveiligingscamera’s

Om een veilige bouwplaats te creëren, is het zaak om beveiligingscamera’s te laten installeren. Doe dit op veel verschillende plekken en zorg dat elke hoek zichtbaar is. Een bedrijf die je hiermee kan helpen is Cyclops Security. Ze hebben een grote variatie aan mogelijkheden van soorten camera’s, wat de beveiliging optimaal maakt. Het is beter om écht goed te investeren in beveiligingscamera’s dan half, want zodra je die diefstal overkomt ben je uiteindelijk veel meer kwijt dan als je goed had geïnvesteerd.

Zorg dat er een bewaker aanwezig is

Bij de beveiliging van je bouwplaats is het belangrijk dat er altijd een bewaker aanwezig is. Dit zal helpen dieven af te schrikken en je eigendommen te beschermen. Als je je het niet kunt veroorloven om fulltime een bewaker op de bouwplaats te hebben, overweeg dan om er een in te huren voor de nachtdiensten. Diefstal gebeurt namelijk vaak ‘s nachts. Zo heb je ook menselijke bewaking naast je beveiligingscamera’s om het extra veilig te maken.

 

Je bouwplaats beveiligen is ontzettend belangrijk. Berg je apparatuur en materialen veilig op, installeer beveiligingscamera’s en zorg dat er ten alle tijde een bewaker aanwezig is. Als je hier goed in investeert, zul je diefstal goed kunnen voorkomen en kunnen je werknemers zonder zorgen aan het werk.